Recept: Prova de populära TikTok pasta chips i en airfryer från ONYX Cookware

Är du redo att prova en av de senaste snack-hitsen från TikTok? Pasta chips har tagit TikTok med storm, och du kan självklart också göra dem hemma i ditt eget kök. Med detta recept kan du förvandla vanlig pasta till knapriga, läckra chips i din airfryer. Det tar nästan ingen tid, och resultatet kan vara starkt beroendeframkallande.

Det du behöver:

Receptet är för cirka 4 personer, beroende på hur snacksugen du är. Om du vill göra en större portion kan du enkelt dubbla eller tredubbla ingredienserna och justera tillagningstiden lite för att säkerställa att alla pasta chips blir krispiga.

Ingredienser:

 • 200 g pasta (penne eller farfalle fungerar bäst)
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk svartpeppar
 • 1 tsk vitlökspulver
 • 1 tsk paprika
 • 50 g riven parmesanost

Utrustning:

Så här gör du:

 1. Koka pastan: Koka pastan al dente i saltat vatten. Följ instruktionerna på förpackningen men dra gärna av en minut från den rekommenderade tiden, så de fortfarande har lite tuggmotstånd.
 2. Krydda pastan: Häll den kokta och avrunna pastan i en stor skål. Tillsätt olivolja, salt, peppar, vitlökspulver och paprika. Rör om så att pastan täcks ordentligt av kryddorna.
 3. Tillsätt ost: Strö den rivna parmesanen över och vänd runt allt väl.
 4. I airfryern: Fördela pastan i ett enkelt lager i airfryerns korg. Sätt airfryern på 200 grader i 10-12 minuter, eller tills de är gyllene och krispiga. Skaka korgen några gånger under tillagningen.
 5. Servering: Servera dina krispiga pasta chips i en skål. De är perfekta som de är eller med en dipp, som till exempel en läcker aioli eller guacamole.

Tips för perfekta pasta chips:

 • Pasta val: Mindre, kompakta pastaformer som penne eller farfalle är idealiska eftersom de blir härligt krispiga.
 • Var kreativ med kryddorna: Lek med dina favoritkryddor. Chili, rosmarin eller en nypa cayennepeppar kan också ge en bra smak.

Gör pasta chips med en airfryer från ONYX Cookware:

Nu vet du exakt hur du kan använda din ONYX Cookware airfryer för att skapa läckra, krispiga pasta chips. Ett snack som garanterat kommer att imponera på både familj och vänner. Är du sugen på mer? Våra airfryers är perfekta för att experimentera med alla möjliga recept, från hälsosamma grönsaksrätter till sötsaker. Du kan hitta 10 saker du inte visste att du kunde göra i en airfryer här. Vi hoppas att detta recept inspirerar dig att utforska nya matupplevelser i ditt eget kök.

Smaklig måltid och ha det så roligt med din ONYX Cookware airfryer!

Produkter som används i denna artikel

Läs mer
Läs mer
Läs mer