10 saker du inte visste att du kan göra med en airfryer

Har du en airfryer? Perfekt! Om inte, så borde du överväga att skaffa en airfryer från ONYX CookwareTM. Med en airfryer kan du laga många olika rätter. I det här blogginlägget ger vi dig 10 idéer på vad du kan laga med din airfryer. En airfryer är en fantastisk apparat som gör det möjligt att fritera och tillaga mat utan att använda olja eller fett. Detta gör att maten blir mindre flottig och därmed nyttigare.

Vad kan en airfryer göra?

En airfryer är en köksapparat som använder luft istället för olja för att fritera och tillaga livsmedel. Airfryern kan användas för att laga allt från knaprig kyckling, pommes frites och snacks till bakad potatis och rostade grönsaker.

Mat som du kan laga med en airfryer

Vi har samlat ihop 10 rätter som du kan laga med din airfryer.

Kakor i en air fryer

Kakor

Knapriga kakor med mjuka chokladbitar inuti är något av det godaste ett kakmonster kan äta. Med en airfryer från ONYX Cookware kan du helt enkelt lägga kaksmeten i airfryern och låta den ligga 7–8 minuter i 170 °.

Muffins i en air fryer

Muffins

Smarriga, mjuka muffins går alltid hem hos barnen. När du har bakat dina muffins kan du och barnen dekorera toppen med glasyr och strössel så att de kan sätta sin personliga prägel på alla väldoftande muffins. Med en airfryer kan du göra muffins på 15–20 minuter i 160 °.

Tortillachips i en air fryer

Tortillachips

Krispiga, läckra tortillachips passar perfekt till ett lass guacamole och salsa, men väldigt få människor vet hur enkelt det är att göra egna tortillachips. Skär helt enkelt ett tortillabröd i trianglar, tillsätt en gnutta olja, och lägg dem i airfryern i 6 minuter i 160 °.

Broccoli i en air fryer

Broccoli

Broccoli innehåller massor av bra vitaminer och är nyttigt, men kokt broccoli är inte så spännande. I stället kan du skära upp lite broccoli och tillaga den i en airfryer. På så vis får broccolibitarna en knaprig utsida men är fortfarande mjuka inuti. Det räcker med 6 minuter i 200 °.

Rostat bröd i en air fryer

Rostat bröd

Det är lätt att rosta bröd i en airfryer. Det rostade brödet blir perfekt gyllenbrunt varje gång, med ett bröd som är knaprigt på utsidan och mjukt inuti. Allt du behöver göra är att lägga brödet på gallret i 200 ° i 3–6 minuter.

Kanelsnäckor i en air fryer

Kanelsnäckor

Kanelsnäckan är ett av de populäraste bakverken i Danmark. Nästan alla gillar kanelsnäckor med dess många lager deg som blandats med kanelfyllning. Fördelen med att göra kanelsnäckor i en airfryer är att kanelsnäckorna gräddas perfekt på alla sidor. Du behöver bara ställa in airfryern på 180 ° i 15 minuter, och sedan har du jättegoda kanelsnäckor. Kom ihåg glasyren!

Ägg i en air fryer

Ägg

Gillar du hårdkokta eller löskokta ägg? Komplettera frukosten med utsökta ägg som tillagats i en airfryer. Ställ in airfryern på 135 ° och lägg ner dina ägg. Det bästa är att äggen är klara innan du ens hade hunnit koka upp vatten i en kastrull.

Majskolvar i en air fryer

Majskolvar

På sommaren har vi sån tur att vi kan njuta av goda majskolvar till grillat. Om du älskar majskolvar borde du testa att tillaga dem i en airfryer. Allt du behöver göra är att spreja lite olja på majskolvarna och sedan strö lite salt på dem. Sedan ställer du in airfryern på 190 ° och låter dem ligga i 15 minuter. Du kommer inte att ångra denna tillagningsmetod.

Korvpiroger i en air fryer

Korvpiroger

Korvpiroger är populära bland både barn och vuxna. Det är ett enkelt mellanmål, en enkel måltid, och kan ätas med händerna. Korvpiroger tillagas bäst i en airfryer och är klara redan innan ugnen blivit varm. Ställ in airfryern på 160 ° och låt korvpirogerna ligga i 10–12 minuter.

Bacon i en airfryer

Bacon

Knaprigt, saftigt bacon passar såväl till frukost som till lunch och middag. Du kan använda bacon i många olika sorters rätter. Att steka bacon är dock alltid en flottig historia, och innan du vet ordet av är hela spisen täckt av flott. Att tillaga bacon i en airfryer är det minst grisiga sättet att tillaga det. Ställ in airfryern på 180 ° och låt ditt bacon ligga i 6 minuter.

Varför har airfryern blivit så populär?

Airfryern har blivit populär eftersom den gör det möjligt att laga nyttigare mat. Airfryern använder mindre olja eller fett för att fritera och tillaga maten, vilket innebär att maten innehåller mindre fett. Airfryern är även snabbare än en vanlig ugn, vilket gör att den är perfekt för stressade familjer eller människor som inte har så mycket tid till att laga mat.

Så, om du funderar på att skaffa en airfryer är det en bra idé att kolla in några av de många recept och guider som finns på nätet. Det finns massor av spännande rätter som du kan laga med din airfryer.

Ladda ned 10 recept för airfryer

Vi har gjort en snabbguide som du kan ladda ned helt gratis. Klicka på länken nedan och få tillgång till tio saker du kan göra med en airfryer.

Ladda ner pdf