Sallad med grillad getost
Ingredienser
- 300 g rödkål
- 100 g rödbetskraut från Kattinge Kraut
- 50 g hasselnötter
- 1 äpple
- 2 röda lökar
- 100 g fikon (färska eller torkade)
- Färsk timjan
- 120 g färska bär (i videon är det björnbär, men alla bär fungerar)
Vinaigrette
- 1 tsk senap
- 1 tsk honung
- 3 msk olivolja
- 0,5 msk äppelvinäger
Grillad getost
- 180 g g god getost i rulle
- 10 valnötskärnor
- Lite honung
På sidan
- Ett utsökt bröd – helst rostat.
Att göra
- Börja med att sätta ugnen på 190 °C (fläktugn)
- Skär getosten i ordentliga bitar och lägg dem i ugnen i cirka 10 minuter. Eller tills de är gyllenbruna och fina. Skär under tiden rödkålen och blanda den med rödbetskrauten i en skål.
- Rosta hasselnötterna i stekpanna på hög värme tills skalen börjar smula. Sätt dem åt sidan för att svalna. Skalen lossnar lättare när hasselnötterna har kylts ner.
- Vispa ihop vinägretten
- Fikon, rödlök och äpplen skärs i lagom storlek och blandas i salladen med vinägrett, hasselnötter, färsk timjan och färska bär.
- Lägg upp getosten med valnötterna och ringla lite honung ovanpå. Servera getosten med sallad och några skivor gott bröd
- Dekorera rätten med färsk timjan
- Bon appetite!
Skrevet av: Onyx Cookware