Recept på Gourmet Hotdogs
Ingredienser
- 3 dl vatten
- 1 dl mjölk
- 50 g jäst
- 0.50 dl olivolja
- 1 ägg
- 200 g grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 0.50 tsk krossad kardemumma
- 1 msk socker
- 450 g vetemjöl
- 1 ägg att pensla med
- 1 tesked sesamfrön
Tillbehör till hotdogs
- 12 wienerkorvar
- Ketchup
- Senap
- Kimchi Kraut
- Surkål på rödkål
- Färsk timjan
- 2 lökar, till den stekta löken
- Salt
- Peppar
- Smör
Instruktioner
- Rör ned jästen i ljummet vatten och tillsätt mjölk, olja och ägg. Rör samman grahamsmjöl, salt, kardemumma och socker och rör ned det i jästblandningen. Rör ned vetemjölet och knåda tills degen är smidig.
- Låt degen jäsa i en bunke i 40 minuter. Forma 12 avlånga korvbröd. Använd lite olja på bordsskivan och på händerna istället för mjöl när du knådar, så att bröden inte blir torra.
- Låt korvbröden jäsa på en ugnsplåt med bakplåtspapper i 30 minuter, pensla med de vispade äggen och strö slutligen sesamfrön ovanpå. Baka bröden i en förvärmd ugn i 175 grader i 15-18 minuter.
- Skala lökarna och skär dem i två delar. Skär dem sedan i tunna skivor. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och tillsätt lökarna. Låt sjuda, och rör om. Tillsätt sedan socker och lite vatten och stek löken mjuk. Detta tar ungefär 10 minuter.
- Salta och peppra och servera omedelbart ur pannan.
- Stek korvarna i pannan. När de är klara, ta upp dem ur pannan och lägg dem i det varma, nybakade brödet.
- HTillsätt sedan tillbehören till varmkorven. Kom ihåg den stekta löken, ketchupen, senapen och din favoritsurkål.
- Smaklig måltid!
Skrevet av: Onyx Cookware