Recept på veganska choklad- och bananpannkakor
Ingredienser
- 1 banan
- 2,4 dl havremjölk
- 100 g fullkornsvetemjöl
- 2 msk agavesirap
- 1 msk kakaopulver
- ½ tsk vaniljpulver
- ¼ tsk bakpulver
- En handfull blåbär
Anvisningar
- Skär en banan i två delar och blanda den ena halvan med 2,4 dl havremjölk. När det är klart, lägg blandningen i en skål tillsammans med fullkornsvetemjölet, agavesirapen och kakaopulvret och vispa ordentligt. Tillsätt vaniljpulvret och bakpulvret och vispa igen. Smeten ska ha en tjock, trögflytande konsistens.
- Låt smeten vila i 10 minuter.
- Lägg i 2 msk av smeten för att göra amerikanska pannkakor. Du kan göra ungefär 2-3 st åt gången. Stek i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Servera med sirap, den andra bananhalvan och bär, om du vill.
- Smaklig måltid!
Skrevet av: Onyx Cookware
 
            