Välkommen till vår FAQ. Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får. Vi hoppas att den här kan hjälpa dig att snabbt få svar på dina frågor! :)

ONYX COOKWARE™ knivar blir inte slöa av att diskas i diskmaskinen!

Beläggningar kan slitas eller blekna över tiden, men det sker inte med vår legering, som vi istället kallar det för istället för beläggning, eftersom den är bunden till stålet på atomnivå.

Titanlegeringen ger en extra hård och slitstark yta, så du behöver inte oroa dig för att lägga dem i diskmaskinen. Det enda du bör vara uppmärksam på är att knivarna inte ligger mot lösa föremål som kan skada din kniv under tvätten. Det kan vara en bra idé att polera kniven efter tvätt för att behålla dess fina yta.

Knivsliparen fungerar bäst för ONYX COOKWARE™ knivar, som har en hårdhet på HRC 64. Kniven ska hållas rak när den slipas i knivsliparen.

Kniven slipas om det finns ojämnheter på bladet och behöver få en ren och skarp egg igen.

Det är viktigt att rengöra kniven innan slipning, placera knivsliparen på en plan yta och dra kniven lugnt och försiktigt genom sliparen. Det är viktigt att påpeka att kniven inte ska tryckas ner eller pressas när den dras genom sliparen. Sliparen gör jobbet åt dig. Det enda du behöver se till är att placera kniven i öppningen och dra den igenom.


När det gäller de olika öppningarna på knivsliparen är det inte alltid nödvändigt att använda dem alla varje gång. De olika öppningarna har olika funktioner:

Öppning 1: För att återställa och reparera bulor och hack i bladet.

Öppning 2: Slipning och formning av bladet.

Öppning 3: Polering och utjämning av ojämnheter i bladet.


Kom ihåg att rengöra kniven efter slipningen.