PERFEKT BIFF

SÅ STEKER DU EN PERFEKT BIFF I EN ONYX COOKWARE™-STEKPANNA!

Du skär en perfekt stekt biff på tallriken som lagts framför dig. Det bästa av allt är att det är du som stekte den. Du behöver inte vara proffskock, vi ger dig de bästa tipsen för köket. Här får du lära dig steka den perfekta biffen med hjälp av ett enkelt trick där du inte behöver peta på din hand och jämföra med hur hårt eller mjukt köttet är eller skära biffen itu för att se hur den ser ut inuti.

Vi lär dig de bästa tipsen för att steka en perfekt biff varje gång!

Så hur gör jag det, tänker du kanske.

Du behöver bara ta till en mycket enkel metod för att göra dig själv och dina gäster glada och nöjda varje gång du bjuder på biff.
Med våra ONYX COOKWARE™-stekpannor behöver du inte extra fett, då de designats för att använda det naturliga fettet i biffen genom att hålla värmen i stekpannan

Du behöver:

  • Din ONYX COOKWARE™-stekpanna
  • Grovt salt
  • En bra biff i önskad storlek
step 1 step 2 step 3

Förvärm stekpannan till den tillagningstemperatur eller låga som stekpannan ska stå på under hela stektiden. ONYX COOKWARE™-stekpannor fungerar med alla spisar. Pannan ska stå på medelvärme. På spisar med en skala på 1–9 innebär det här vanligen läge 7. Du kan experimentera med värmen på egen hand för att hitta perfekt inställning för just din spis.

Häll grovt salt i stekpannan medan du förvärmer den. Saltet måste vara grovt, inte finmalet, för att biffen ska få ett extra lyft från stekpannan och få en perfekt bryning. Lägg biffen på den förvärmda stekpannan.

step 4 step 5 step 6

Efter 2–3 minuter har undersidan fått en önskad karamelliserad skorpa. Vänd biffen bara en gång! Om du är nyfiken kan du lyfta på biffen och titta på undersidan, men du måste låta den stekas färdigt före du vänder den.

Lyssna noga! Här kommer det egentliga tricket! När ska jag lyfta biffen ur stekpannan? När också den andra sidan är karamelliserad? När den fått en skorpa? Eller när biffen känns si eller så? Nej, du behöver bara hålla ett öga på saften eller blodet som sipprar genom biffen. Det är ditt tecken på att låta biffen vila i fem minuter på ett galler. Gallret hjälper safterna att tränga ut ur biffen så den inte badar i saft på tallriken. Du behöver inte använda timer eller ta till den värsta synden: att skära i biffen före den är färdigstekt!

Det är allt! Nu får du en perfekt mediumstekt biff varje gång!

Fungerar tricket på biffar av alla storlekar? Ja, men ju tjockare biff du har, desto mörare blir den när du följer denna metod. I regel hänger det också ihop med att de som föredrar halvrå biff också gillar tjock biff. Alla köttälskare kan använda denna metod för att få samma resultat för alla biffar.

Vad väntar du på? Skynda dig att börja steka en perfekt biff i din ONYX COOKWARE™-stekpanna. Om du inte redan har en hittar du vårt urval av stekpannor här.

Se stekpannor

Skriven av: Tanja, ONYX COOKWARE™

Produkter som används i denna artikel

Läs mer
Läs mer