Vilken storlek på stekpanna ska du välja?

När du ska köpa en ny stekpanna är en av de överväganden du ofta står inför storleken. Det handlar inte bara om förvaringsutrymme i köket, utan också om vilken typ av matlagning du oftast utför och hur många personer du vanligtvis lagar mat till. En stekpanna är en central del av köket som bör matcha dina matlagningsvanor och behov. Den här guiden hjälper dig att förstå vilken storlek på stekpanna som passar bäst för dina behov.

Guide för att välja storlek på stekpannan

20 cm stekpanna

Denna storlek är perfekt för ensamhushåll eller när du bara ska tillaga en liten mängd mat. Idealisk för omeletter, ett par stekta ägg eller andra små portioner. På grund av dess kompakta storlek är den också lätt att förvara i mindre kök.

24 cm stekpanna

En utmärkt storlek för dagligt bruk i mindre hushåll på 1-3 personer. Storleken är också perfekt för paret som vill tillaga varierade rätter utan att pannan blir för stor.

26 cm stekpanna

Denna storlek är mycket mångsidig och idealisk för 3-4 personer. Den kan hantera en mängd olika rätter, från större mängder grönsaker till större köttstycken.
Perfekt för en genomsnittlig familj som önskar flexibilitet utan att stekpannan blir för omfattande i storlek.

28 cm stekpanna

Denna storlek är en typisk standardpanna som är idealisk för en större familj. Den erbjuder gott om utrymme för att laga större portioner, såsom hela stekar eller flera portioner på en gång. Denna storlek är också bra för dig som vill tillaga stora mängder mat.

30 cm stekpanna

Denna storlek är idealisk för dig som behöver utrymme för avancerade matlagningstekniker eller för att tillaga stora mängder mat. Denna storlek är perfekt om du ofta lagar mat till sällskap eller stora familjeevenemang där kapacitet och effektivitet är nyckelord.

Kort om ONYX Cookwares stekpannor

ONYX Cookware stekpannor är designade med fokus på kvalitet och funktionalitet. Varje panna har en keramisk non-stick-beläggning som är fri från PFAS, vilket säkerställer en hälsosammare matlagning. Tack vare den jämn värmefördelning får du enhetliga resultat varje gång, oavsett om du tillagar stekar, pannkakor eller sauterade grönsaker. Alla våra pannor är robusta nog att tåla användning av metallredskap och kan tryggt diskas i diskmaskin, vilket gör rengöringen ansträngningsfri. Dessutom tål pannorna att användas i ugnen, vilket ger ytterligare flexibilitet till din matlagning. Kom dock ihåg att pannorna bör svalna innan de sköljs av, för att bevara deras hållbarhet över tid.

Denna kombination av hållbarhet och hälsosamma material gör ONYX Cookware stekpannor till ett utmärkt val för alla som värdesätter kvalitet och säkerhet i sitt kök.

Köp en stekpanna från ONYX Cookware

Nu när du har en bättre förståelse för vilken storlek på stekpanna som passar bäst för dina behov och känner till de unika fördelarna med ONYX Cookware's stekpannor, är det dags att göra din matlagningsupplevelse ännu bättre. Du hittar stekpannorna här, där du kan se det fullständiga utbudet och hitta stekpannan som kommer att bli din nya favorit i köket.

Produkter som används i denna artikel

Läs mer
Läs mer
Läs mer