Spaghetti carbonara recept med utrustning från ONYX Cookware

Välkommen till en genuin smakupplevelse med spaghetti carbonara, en läcker klassiker från det italienska köket. Denna recept tar dig direkt till Italien genom att följa de traditionella metoderna som har använts i generationer. Genom att använda enkla men högkvalitativa ingredienser och rätt teknik kan du skapa en rätt som alltid är en favorit. För att säkerställa ett perfekt resultat varje gång använder vi ONYX Cookwares gryta och stekpanna, vilka med sin effektiva värmefördelning och högkvalitativa material gör det lättare att uppnå den autentiska carbonara som görs i Italien.


Det här behöver du:

Denna recept är för 4 personer.

För att komma igång med din autentiska spaghetti carbonara behöver du följande:

Ingredienser:

  • 400 gram spaghetti
  • 150 gram pancetta eller guanciale, skuren i små tärningar
  • 4 stora ägg
  • 100 gram färskriven Pecorino Romano ost
  • Färskmalen svartpeppar
  • Salt till pastavattnet

Utrustning:


Så här lagar du spaghetti carbonara

Förbered ingredienserna: Börja med att förbereda alla dina ingredienser. Detta kommer att göra tillagningen smidigare och snabbare.

Stek pancettan: Värm upp din stekpanna till medelvärme och tillsätt pancettan. Stek den tills den är krispig och gyllenbrun. Detta frigör fettet, vilket är väsentligt för smaken i din carbonara.

Koka pastan: Fyll din gryta med vatten, tillsätt en bra näve salt och koka upp. Tillsätt spaghettin och koka enligt anvisningarna på förpackningen tills den är 'al dente'.

Gör carbonara-såsen: Medan pastan kokar, vispa äggen i en skål tillsammans med riven Pecorino Romano och massor av färskmalen svartpeppar. När pastan är kokt, spara lite av kokvattnet och häll av resten.

Kombinera allt: Tillsätt den varma pastan direkt i stekpannan med pancettan. Stäng av värmen och häll äggsmeten över pastan under konstant omrörning. Här måste du vara försiktig – du vill undvika att värmen från pannan får äggen att koagulera. Använd lite av pastavattnet för att justera såsens konsistens så att den blir krämig.

Tips för att behärska carbonara

Den största utmaningen med carbonara är att undvika att äggen blir till äggröra. Hemligheten ligger i att snabbt blanda den varma pastan med äggsmeten och använda värmen från pastan för att göra en krämig sås utan att koka äggen. Börja alltid med att stänga av värmen när du tillsätter äggsmeten – pastans restvärme är mer än tillräcklig.

Kom igång med din spaghetti carbonara med ONYX Cookware

Med dessa steg och lite övning kan du enkelt bemästra konsten att göra en autentisk spaghetti carbonara hemma. Med ONYX Cookwares hållbara och effektiva utrustning är du på god väg att uppnå perfekta resultat varje gång. Prova själv och upplev varför denna enkla italienska rätt fortfarande är en favorit världen över!

Produkter som används i denna artikel

Läs mer
Läs mer