Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får om våra termometrar. Vi hoppas att denna FAQ-sektion ger dig svaren på dina frågor. Om du inte hittar det du letar efter, är du alltid välkommen att kontakta oss direkt!

Bluetooth-termometer

Vi har ett utbud av termometrar för att täcka alla behov du kan tänkas ha i ditt kök. Nedan följer en översikt över de olika termometrarna så att du kan välja det som passar dig bäst.

Infrarött Termometer: Vårt infraröda termometer specialiserar sig på ytemperaturmätningar. Detta termometer är särskilt idealiskt för bakning, grillning, stekning eller uppvärmning. Du kan således uppnå snabba och exakta avläsningar genom att fokusera på ytemperaturer.

Bluetooth Stektermometer: Vårt Bluetooth Stektermometer är ett 100% trådlöst termometer. Det betyder att du inte längre behöver oroa dig för kablar som hänger från ugnen. Istället kan du använda din telefon för att kontrollera både temperatur, tid och mycket annat. Detta innebär att du inte behöver gå fram och tillbaka ständigt för att kolla din stek – du kan istället hålla koll direkt från vår App.

Trådlöst Stektermometer: Vårt Trådlöst Stektermometer är ett 100% trådlöst termometer. Vårt termometer levereras med två oberoende sondar, vilket innebär att du kan övervaka olika styckningar samtidigt. Samtidigt är vårt termometer designat för att vara hållbart – det betyder att du lätt kommer att kunna använda den för dina utomhusgrillbehov.

Vårt Bluetooth Stektermometer får inte användas i mikrovågsugn eller i vakuum/under tryck. Å andra sidan kan du fritt använda den i ugn, grill och airfryer upp till 300 grader.

Vårt Bluetooth Stektermometer har en batteritid på 72 timmar. Det innebär att du kan använda den i hela 72 timmar innan den behöver laddas igen. Och själva laddningen tar bara 20 min.

Vårt Bluetooth Stektermometer har en räckvidd på 10 meter. Du kan läsa mer produktspecifikationer i botten av produktsidan.

Om du har ett 2-pack Bluetooth Stektermometer ska du först ansluta dockan. När dockan är ansluten kommer den automatiskt att hitta de tillgängliga sonderna. Det innebär att om du har köpt ett 2-pack, kommer den automatiskt att ansluta båda sonderna när anslutningen till dockan är etablerad.

Sonderna är automatiskt kopplade till dockan, så beroende på vilken du köper, kommer du alltid automatiskt att ha sonderna kopplade när dockan är registrerad.

Vårt Bluetooth Stektermometer 2-pack kommer med en laddningsbox som stöder båda sonderna. Det innebär att du kan ladda båda dina sonderna i samma laddningsbox. Du behöver bara placera den ena sonden främst på laddningsboxen, medan den andra sonden placeras på baksidan. På detta sätt stöder den två sonderna.

För att ställa in din egen temperatur i appen, följ helt enkelt guiden nedan steg för steg.

1. Tryck på knappen ”Förinställd inställning”

2. Tryck på alternativet ”Tempområde”

3. Ange manuellt ditt önskade förinställda temperaturområde. Ställ in en minimi- och maxtemperatur.

4. Ange manuellt din önskade tidslängd.

5. Välj etikett för den typ av kött du tillagar. När du har valt dina önskade inställningar visas knappen ”Börja laga mat”.

6. Tryck på ”Börja laga mat” för att börja.

7. Alarmet kommer att ljuda om temperaturen är lägre eller högre än det förinställda temperaturområdet. Alarmet kommer också att ljuda när tidsdurens längd har uppnåtts.

På själva sonden finns en säkerhetslinje som visar hur långt proben ska sättas in i köttet. Du kan hitta mer information om detta i vår manual för Bluetooth Stektermometer här: LINK

Infrarött Termometer:

Ett infrarött termometer används för att mäta ytemperaturer, vilket innebär att du inte längre behöver gissa temperaturen på till exempel din ugn eller stekpanna för att veta om den är tillräckligt varm för dina olika matlagningsscenarier.

Det är perfekt för att mäta ytemperaturen på din pizzasten, grill, frys eller liknande.

Ett infrarött termometer specialiserar sig på mätningar av ytemperaturer. Det fungerar med ljus. När du riktar termometern och trycker på knappen, skickas ljuset ut och återvänder med en mätning. En bra tumregel är att om du inte kan se objektet du vill mäta, så kan inte heller termometern ge dig ett resultat.

Trådlöst Termometer:

Vårt Trådlösa Stektermometer kommer med en rad förinställda inställningar, men du har också möjlighet att göra dina egna anpassade inmatningar. Följ guiden nedan steg för steg för att ändra den inställda temperaturen.

Ändra inställd temperatur:

1. Tryck på knapp 1 för att välja vilken sond du vill använda. Valet av sond börjar blinka.

2. Tryck på knapp 2 för att välja det förinställda programmet "PROGM" med en kugghjulsymbol.

3. Tryck på knapp 6 eller 7, upp och ner för att justera temperaturen till din önskade inställning.

4. Tryck på knapp 1 igen för att avsluta konfigurationen av sonden.

Jo, det kan den vara – så länge termometerns sond är placerad korrekt upp till säkerhetslinjen i köttet. Dock får ugnen inte vara varmare än 300°C.