Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får om våra köksknivar. Vi hoppas att denna FAQ-sektion ger dig svaren du söker. Om du inte hittar det du letar efter är du alltid välkommen att kontakta oss direkt!

Våra ONYX COOKWARE™ knivar klarar sig bra i en diskmaskin och blir inte alls trubbiga av det!

Beläggningar kan med tiden slitas ner eller blekna, men detta sker inte med vår legering, som vi kallar det istället för beläggning. Anledningen till detta är att den är bunden till stålet på en atomär nivå.

Titanlegeringen ger en extra hård och slitstark yta. Du behöver därför inte oroa dig för att sätta dem i diskmaskinen. Det enda du behöver vara uppmärksam på är att knivarna inte bör stå emot lösa föremål, eftersom det kan skada din kniv under tvätten. Vi rekommenderar att du polerar kniven efter tvätt för att behålla den vackra ytan.

Knivsliparen fungerar bäst på våra ONYX COOKWARE™ knivar, som har en hårdhet på HRC 64. Kniven ska hållas rakt när den slipas i knivsliparen. Kniven slipas om det uppstår ojämnheter i bladet, och/eller om du behöver en ren och skarp kant på bladet igen.

Det är viktigt att rengöra kniven innan slipning – placera knivsliparen på en jämn yta och dra kniven lugnt och försiktigt genom sliparen. Det är viktigt att betona att kniven inte ska tryckas eller pressas ner när du drar kniven genom sliparen. Knivsliparen gör arbetet åt dig – du behöver bara se till att placera kniven i öppningen och dra den igenom.

En ONYX COOKWARE™ kniv ska slipas med en vinkel på 13° på varje sida eller en vinkel på 26° när båda sidorna slipas samtidigt.

Rockwell-skalan är en internationellt erkänd skala som definierar hårdheten på stålet i en kökskniv. Detta används för att ge köksknivar en betygssättning som definierar hur hårt stålet är på kniven.

När du väljer köksknivar är HRC (hårdheten) en av de viktigaste punkterna, eftersom det definierar både stålets kvalitet och knivens övergripande förmåga att förbli vass. Köksknivar med en högre HRC betyder att knivarna är vassare och mer funktionella över längre tid. En hög HRC ger en längre livslängd samt knivar med utmärkt kvalitet.