Äggkaka
Ingredienser
- 8 ägg
- Bacon
- 1 lök
- 5 körsbärstomater
- 1½ dl. grädde
- Salt
- Peppar
- Smör
- Olja
- Mörkt bröd eller rågbröd
- Gräslök
- Senap
Anvisningar
- Knäck äggen i en skål och vispa dem
- Smält smöret i stekpannan och låt den bli varm
- Häll grädden i skålen och salta och peppra innan du fortsätter vispa
- Häll blandningen i stekpannan
- Gör i ordning baconet och börja stek det
- Värm ugnen till 180 grader (varmluftsugn) och ställ in stekpannan med äggen i cirka 15 minuter
- Skär löken och stek den i 1 matsked olja
- Halvera tomaterna och stek dem tillsammans med löken. Salta och peppra
- Hacka gräslöken och gör i ordning brödet
- När äggen är klara gör du i ordning rätten och tillsätter garnering och senap
Skrevet av: Onyx Cookware