Äggkaka

Ingredienser

  • 8 ägg
  • Bacon
  • 1 lök
  • 5 körsbärstomater
  • 1½ dl. grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Olja
  • Mörkt bröd eller rågbröd
  • Gräslök
  • Senap

Anvisningar

  1. Knäck äggen i en skål och vispa dem
  2. Smält smöret i stekpannan och låt den bli varm
  3. Häll grädden i skålen och salta och peppra innan du fortsätter vispa
  4. Häll blandningen i stekpannan
  5. Gör i ordning baconet och börja stek det
  6. Värm ugnen till 180 grader (varmluftsugn) och ställ in stekpannan med äggen i cirka 15 minuter
  7. Skär löken och stek den i 1 matsked olja
  8. Halvera tomaterna och stek dem tillsammans med löken. Salta och peppra
  9. Hacka gräslöken och gör i ordning brödet
  10. När äggen är klara gör du i ordning rätten och tillsätter garnering och senap