Recept på veganska choklad- och bananpannkakor

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2,4 dl havremjölk
  • 100 g fullkornsvetemjöl
  • 2 msk agavesirap
  • 1 msk kakaopulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk bakpulver
  • En handfull blåbär

Anvisningar

  1. Skär en banan i två delar och blanda den ena halvan med 2,4 dl havremjölk. När det är klart, lägg blandningen i en skål tillsammans med fullkornsvetemjölet, agavesirapen och kakaopulvret och vispa ordentligt. Tillsätt vaniljpulvret och bakpulvret och vispa igen. Smeten ska ha en tjock, trögflytande konsistens.
  2. Låt smeten vila i 10 minuter.
  3. Lägg i 2 msk av smeten för att göra amerikanska pannkakor. Du kan göra ungefär 2-3 st åt gången. Stek i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Servera med sirap, den andra bananhalvan och bär, om du vill.
  4. Smaklig måltid!