Sallad med grillad getost

Ingredienser

  • 300 g rödkål
  • 100 g rödbetskraut från Kattinge Kraut
  • 50 g hasselnötter
  • 1 äpple
  • 2 röda lökar
  • 100 g fikon (färska eller torkade)
  • Färsk timjan
  • 120 g färska bär (i videon är det björnbär, men alla bär fungerar)
Vinaigrette
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk honung
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 msk äppelvinäger
Grillad getost
  • 180 g g god getost i rulle
  • 10 valnötskärnor
  • Lite honung
På sidan
  • Ett utsökt bröd – helst rostat.

Att göra

  1. Börja med att sätta ugnen på 190 °C (fläktugn)
  2. Skär getosten i ordentliga bitar och lägg dem i ugnen i cirka 10 minuter. Eller tills de är gyllenbruna och fina. Skär under tiden rödkålen och blanda den med rödbetskrauten i en skål.
  3. Rosta hasselnötterna i stekpanna på hög värme tills skalen börjar smula. Sätt dem åt sidan för att svalna. Skalen lossnar lättare när hasselnötterna har kylts ner.
  4. Vispa ihop vinägretten
  5. Fikon, rödlök och äpplen skärs i lagom storlek och blandas i salladen med vinägrett, hasselnötter, färsk timjan och färska bär.
  6. Lägg upp getosten med valnötterna och ringla lite honung ovanpå. Servera getosten med sallad och några skivor gott bröd
  7. Dekorera rätten med färsk timjan
  8. Bon appetite!