Recept på Gourmet Hotdogs

Ingredienser

    • 3 dl vatten
    • 1 dl mjölk
    • 50 g jäst
    • 0.50 dl olivolja
    • 1 ägg
    • 200 g grahamsmjöl
    • 1 tsk salt
    • 0.50 tsk krossad kardemumma
    • 1 msk socker
    • 450 g vetemjöl
    • 1 ägg att pensla med
    • 1 tesked sesamfrön

Tillbehör till hotdogs

  • 12 wienerkorvar
  • Ketchup
  • Senap
  • Kimchi Kraut
  • Surkål på rödkål
  • Färsk timjan
  • 2 lökar, till den stekta löken
  • Salt
  • Peppar
  • Smör

Instruktioner

  1. Rör ned jästen i ljummet vatten och tillsätt mjölk, olja och ägg. Rör samman grahamsmjöl, salt, kardemumma och socker och rör ned det i jästblandningen. Rör ned vetemjölet och knåda tills degen är smidig.
  2. Låt degen jäsa i en bunke i 40 minuter. Forma 12 avlånga korvbröd. Använd lite olja på bordsskivan och på händerna istället för mjöl när du knådar, så att bröden inte blir torra.
  3. Låt korvbröden jäsa på en ugnsplåt med bakplåtspapper i 30 minuter, pensla med de vispade äggen och strö slutligen sesamfrön ovanpå. Baka bröden i en förvärmd ugn i 175 grader i 15-18 minuter.
  4. Skala lökarna och skär dem i två delar. Skär dem sedan i tunna skivor. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och tillsätt lökarna. Låt sjuda, och rör om. Tillsätt sedan socker och lite vatten och stek löken mjuk. Detta tar ungefär 10 minuter.
  5. Salta och peppra och servera omedelbart ur pannan.
  6. Stek korvarna i pannan. När de är klara, ta upp dem ur pannan och lägg dem i det varma, nybakade brödet.
  7. HTillsätt sedan tillbehören till varmkorven. Kom ihåg den stekta löken, ketchupen, senapen och din favoritsurkål.
  8. Smaklig måltid!